Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Η μαγεία του αθλητισμού!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Σε ένα πανέμορφο κλίμα, αθλητισμού και πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη συνάντηση του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Το ετήσιο ραντεβού με τα Αθλητικά Δρώμενα, του ΟΚΑΠΑ, στο Ν.Ψυχικό, κάθε χρόνο μας μαγεύει, μας καθηλώνει και μας παραδίδει στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, στην απόλυτη ομορφιά, που μόνο ο αθλητισμός ξέρει να μας χαρίζει!


400 παιδιά κάθε ηλικίας, παρουσίασαν και φέτος τον καλύτερό τους εαυτό, σε μια γυμναστική συνάντηση υψηλού επιπέδου, που συνδύαζε αρμονικά, ικανότητα και άψογη προετοιμασία. Οι προπονήτριες του ΟΚΑΠΑ, κυρίες Νίκη Πολίτη, Ακριβή Κώτσου και Ειρήνη Καραμπλάνκα, είναι οι ιθύνοντες γι΄αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, που προάγει τις αξίες της "γυμναστικής παιδείας".


Παρήλασαν όλες οι ομάδες, από τους μικρούς αγγέλους, τα μικρά αστεράκια που έκλεψαν την παράσταση, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η αφοσίωση, η συνέπεια και η επιμελής ενασχόληση και προσήλωση σε αυτό που αγαπά κανείς, αποδίδει και ανταμείβει καρπούς επιτυχίας και καταξίωσης, μέχρι της ομάδες των κοριτσιών που συμμετέχουν σε πιο μεγάλες, Ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. 


Η ομάδα της Νίκης Πολίτη με την ονομασία στις συμμμετοχές της στο εξωτερικό RG Super Team, Επίλεκτη Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής, μας παρουσίασε το Έκκρεμμές, με τις μπάλες, σε μια, εξαιρετική, ιδιόχειρη κατασκευή!


Η Ελλάδα στέλνει αντιπροσωπείες σε όλα τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Φεστιβάλ και σε διαγωνισμούς  "Γυμναστικής για όλους". 


Η ομάδα της Ακριβής Κώτσου, με την ονομασία Πρότυπη Ομάδα Ρυθμικής και Γενικής Γυμναστικής, RGFA Team, έκανε την εμφάνισή της με τη χορογραφία "Angel's Shooting Stars", για να μας θυμίσει το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Το θέμα πραγματεύονταν την μετάβαση του ανθρώπου από την παιδικότητα στην ενηλικίωση με συμβολικούς ρόλους του τρυφερού παιδιού, του σκληρού ενήλικα, και του λυτρωτή φύλακα άγγελου!
H RGFA Team και  η RG Super Team, έχουν στο ενεργητικό τους πολλούς και μεγάλους τίτλους. Το επόμενο αφιέρωμά μας, στο North Pages, αναμένεται να είναι εκτενές και για τις δύο μεγάλες ομάδες Ρυθμικής του Ψυχικού.
Φέτος στην Παγκόσμια Γυμναστράδα, που πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια και λαμβάνουν μέρος ομάδες από όλο τον κόσμο και οι δύο ομάδες, θα συμμετάσχουν στην Αυστρία, στο Ντόρνμπιρν, από τις 7- 14 Ιουλίου, όπου 20.000 αθλητές από όλο τον κόσμο πρόκειται να διαγωνιστούν. 

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία και με υψηλές διακρίσεις! 

Τέλος, από την πολιτική εκπροσώπηση του δήμου, παρόντες ήταν όλοι εκεί, στο Αθλητικό Κέντρο Ν. Ψυχικού από την πρόεδρο του ΟΚΑΠΑ Νέλλυ Λάβδα, την Αναστασία Αγγελάκη, Αντιδήμαρχο Δημοτικής Διακυβέρνησης, τους δημοτικούς συμβούλους Παντελή Χαροκόπο, Γιώργο Παπαχρόνη, Έλση Δημουλά και τους νεοεκλεγέντες φυσικά, Άρη Νάκα, Δημήτρης Φωτιάδης, Χαράλαμπο Μπονάτσο και Αμιράλη Χυτά. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για αυτή την υπέροχη εμπειρία, καθώς επίσης και την πολύτιμη συμβολή της Ναταλίας Καπουσίζη, που είχε αναλάβει την εκφώνηση και την οργάνωση όλης της εκδήλωσης.