Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Μαγευτική ρεματιά...!


Ζούμε σε μια εποχή σύγχρονης τεχνολογικής εξέλιξης όπου τα πάντα παρερμηνεύονται και δέχονται συνεχώς αλλαγές και αλλοιώσεις στο νόημα τους. Έτσι, και η κάθε πολιτιστική έκφραση πρέπει να ελέγχεται, και να εξετάζεται σε ολόκληρο το φάσμα της και στην πραγματική έννοια της προσφοράς της. 

Είναι εύλογο και χρήσιμο για την δουλειά των υπευθύνων-στελεχών, να μπορούν να ''διαβάσουν'' και να αποκρυπτογραφήσουν το νόημα που θα αποφέρει ένα πολιτιστικό φεστιβάλ. Είτε αυτή είναι η φωτογραφία που συνοδεύει το πρόγραμμα μιας παράστασης, είτε αυτή είναι η ζωγραφιά ενός σκηνικού, είτε μια εικόνα που φέρει ένας ηθοποιός ως φορέας κάποιου νοήματος. Οι άνθρωποι της... Ρεματιάς, του Δήμου Χαλανδρίου πραγματικά δημιουργούν από πριν, από την επιλογή τον παραστάσεων και το πρόγραμμα, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός σε ένα μαγευτικό χώρο!

To Φεστιβάλ Ρεματιάς Xαλανδρίου άρχισε να αποκτά τη σημερινή του φυσιογνωμία πέντε χρόνια πριν, διευρύνοντας στο διάστημα αυτό τη φήμη του και πολλαπλασιάζοντας το κοινό του. Η πλειονότητα των εκδηλώσεών του, έχουν ελεύθερη είσοδο ώστε να απευθύνονται σε όλους και όλες, ενώ όλοι οι καλλιτέχνες αμείβονται για το έργο τους. Οι θεατές του περσινού φεστιβάλ έφτασαν τις 40.000 – παρά την κακοκαιρία που οδήγησε σε αρκετές αναβολές ή ματαιώσεις παραστάσεων. Tα έσοδα που προκύπτουν από το Φεστιβάλ Ρεματιάς, ο Δήμος Χαλανδρίου τα διαθέτει ενισχύοντας σημαντικά τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς αποτελεί έναν ανοιχτό θεσμό καλλιτεχνικής έκφρασης, διότι, εκτός από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, προσφέρει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν το έργο τους. Εναλλακτικά καλλιτεχνικά σχήματα στο πλαίσιο του Our Festival, μιας συνάντησης αλληλέγγυων καλλιτεχνών, δίνουν ραντεβού φέτος για πέμπτη χρονιά στο Φεστιβάλ Ρεματιάς. Από το πλούσιο φετινό πρόγραμμα διακρίνουμε τα εξής:

Παρασκευή 5 Ιουλίου
Θεατρική παράσταση
Η κωμωδία του αυτόχειρα του Νικαλάι Έρντμαν,
από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου

Δευτέρα 15 Ιουλίου
Κινηματογράφος
Athens Open Air Film Festival
Προβολή της εμβληματικής βωβής ταινίας Sunrise (Συνοδεύεται από ζωντανή μουσική)

Παρασκευή 19 Ιουλίου
Μουσική παράσταση
Όταν το μπουζούκι συνάντησε την rock
Χρήστος Παπαδόπουλος, Λάμπρος Καρελάς, Στέργος Βόλας, Ιώ Νικολάου