Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Καλή επιτυχία!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Πρώτη μέρα στα θρανία των «ονείρων», στα πρώτα θρανία του «διαγωνισμού» της ζωής, στα θρανία που θα δώσουν το εισιτήριο στη μάθηση και τη γνώση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εξειδίκευση. Τι άγχος θεέ μου!

Το σύνολο της προσπάθειας και της προετοιμασίας των μαθητών για την εισαγωγή τους στις πανεπιστημιακές σχολές της προτίμησης τους, βρίσκεται από σήμερα στην τελική ευθεία της κρίσης! Οι κόποι και τα όνειρα χρόνων παίζονται στην ψυχολογία της στιγμής, στην αποφασιστικότητα και στην τόλμη του «νικητή». Είναι μόνο η αρχή. Η αρχή ενός πολύτιμου ταξιδιού!


Ναι, είναι μια δύσκολη, επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι η πρώτη, καλή γνωριμία με το στίβο της ζωής, μια όμορφης ζωής. Είναι η αρχή της ενηλικίωσης, η αρχή μιας διαγραφόμενης προσωπικής πορείας, με τη δική μας υπογραφή, τη δική μας κατεύθυνση, το δικό μας όραμα, τη δική μας, προσωπική, πινελιά! Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή δύναμη σε αυτό το στίβο που λέγεται ζωή! Καλή επιτυχία στα νέα όνειρα και σε καθετί νέο!