Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Πρώτη μέρα Καλοκαίρι!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα.

Τέλος από σήμερα στα πρωϊνά ξυπνήματα, τα ξυπνητήρια, τα μαθήματα, το διάβασμα, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, τα αθλήματα, η μουσική, ο χορός, το πιάνο...Παύση!

Από σήμερα παύση! Παύση στα άγχη, στο τρέξιμο να προλάβεις, στον πονοκέφαλο των επιδόσεων, στο μέτρημα, την ορθογραφία, τα Μαθηματικά, τη Φύσική, τη Χημεία. Το Καλοκαίρι είναι εδώ!

Πρώτη μέρα Καλοκαίρι σήμερα. Τα σχολεία κλείδωσαν τις πόρτες τους, ο δάσκαλος μας έδωσε τις ευχές του. Κάντε πολλές βουτιές, μας είπε, πηγαίνετε βόλτες Καλοκαιρινές, ξεκουραστείτε, χαλαρώστε στη μαγεία της πλάσης, ζεσταθείτε κάτω από τον καυτό ήλιο, περπατήστε ξυπόλητοι στην άμμο, μετρήστε τα αστέρια του ουρανού και σιγοψυθιρήστε στο φεγγάρι. Ακούστε τι έχει να σας πει...
Οι μέρες ξεγνοιασιάς πλημμυρίζουν κάθε σπιθαμη της σκέψης μας και το αεράκι μυρίζει θάλασσα!
Θάλασσα...! Ονειρεύομαι θάλασσα, ύπνο, παγωτό!


Επιπλέον μην ξεχνάτε! Το Καλοκαίρι θα σας φέρει τις παρέες του, θα είναι διαφορετικές απ' αυτές του Χειμώνα! Είναι αυτές που θα κάνετε τις βουτιές από τον ψηλό εκείνο βράχο, που θα πέφτετε μαζί, χέρι-χέρι, που θα φωνάζετε με το 3...κλείνοντας τη μύτη, που θα αστράφτουν οι πυγολαμπίδες τη νύχτα και θα γυρνάτε γύρω-γύρω να τις αιχμαλωτίσετε στη χούφτα σας. Αυτό είναι το Καλοκαίρι για εμάς...και τόσα άλλα, ενθύμια και αποχρώσεις, σύννεφα και ήλιοι, βροχές, αστραπές και βροντές. Καύσωνες και ηλιαχτίδες.  Ο τζίτζηκας και ο μέρμυγκας μαζί! Να περάσετε όμορφα! Καλό Καλοκαίρι!