Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Όταν το απλό αποκτά νόημα!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Το όνομά του είναι Σωτήρης, γεννήθηκε την πρωτομαγιά του 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Τάσο Χρηστάκη και Μάριο Σπηλιόπουλο. 
                                               

Ζει και εργάζεται ως καλλιτέχνης και freelancer και δηλώνει ότι αγαπά τους ανθρώπους και την τέχνη του. Κι ενώ δεν οριοθετεί χρονικά το πως ξεκίνησε, πάντα δημιουργούσε απλά, με διασκεδαστικό τρόπο, επιχειρώντας να αποτυπώσει με την ισχύ που αρμόζει, την εντύπωση που αφήνει η ματιά που αναζητά, που ψάχνει, που δεν σταματά. 


Αντέγραφε comics, κάρτες pokemon, τον super mario, ταμπέλες ή οτιδήποτε του φαινόταν εντυπωσιακό. Κατάλαβε ότι τον ενδιαφέρει να γίνει καλύτερος σε αυτό, όταν ως έφηβος άρχισε να ασχολείται με το graffiti. Και ο χρόνος έρχεται και φεύγει και σήμερα πια, ο Σωτήρης Φωκέας είναι ''καλλιτεχνάρα'' χωρίς να έχει αποβάλει τον νεανικό εκείνο ενθουσιασμό που τον διέκρινε, στις πρώτες του, δημιουργικές ανησυχίες!

                                                                             
     
Το τελευταίο του εικαστικό εγχείρημα, το "Home is where my Makers are", αποπνέει μία "εσάνς" από την πολύχρωμη και γοητευτικά, εκφραστική ψυχή του Σωτήρη Φωκέα. Στο ''Χώρο Τέχνης Ισόγειο'' στην Κηφισιά, έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα έργα του, που εκτίθενται στο κοινό που αναζητά την αλήθεια και την ουσία σε κάθε θέμα Αν και πάλι δεν προλάβετε, την Πέμπτη 11 Ιουλίου με το ''Redefinitio Party'' η έκθεση συνεχίζεται με διαφορετικό "συλλογισμό" και τα έργα του Σωτήρη Φωκέα θα ''κρατούν'' εικαστικά ζωντανό το ισόγειο της Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά. 

                                                                                 
Την επιμέλεια του "Home is Where my Makers Are", έχει η εικαστικός-επιμελήτρια Τζίνα Δελλασούδα.

Χώρος Τέχνης Ισόγειο
Αγίου Δημητρίου 14, Κηφισιά / 6973388620
Έκθεση Ζωγραφικής Σωτήρη Φωκέα
''Home is Where my Markers Are''

Περισσότερες Φωτογραφίες
στο North Portfolio: Σωτήρης Φωκέας 
https://www.facebook.com/Northpages/?modal=admin_todo_tour