Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Με κόντρα τον άνεμο!


γράφει η Ανδρονίκη Παντιώρα

Με κόντρα τον άνεμο, άλλα σε μια "ούρεια" διοργάνωση από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης, διεξήχθη το 20ο Επετειακό Gala, μία "δυναμική" συνάντηση, κορυφαίων αθλητριών στοίβου από όλο τον κόσμο, στην κατηγορία Special Premium της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.


Με τα βλέμματα βεβαίως στραμμένα στη χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίου στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, το στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης" στη Φιλοθέη, υποδέχτηκε χθες την αθλήτριά του, εκεί όπου η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Λονδίνου σημείωνε τις πρώτες της αθλητικές επιδόσεις, αλλά και τις πρωταθλήτριες Ελισάβετ Πεσιρίδου, Λίλη Αλεξούλη και Ραφαέλα Σπανουδάκη, σε μια ξεχωριστή γιορτή γυναικών, ένα πανέμορφο αθλητικό γεγονός, που έχει καθιερωθεί ως ενας σημαντικότατος κοινωνικός θεσμός!


Στον ίδιο αγώνα όπου το 2006 της χάρισε ένα σπουδαίο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 4.86 μ. η Στεφανίδη ξεκίνησε με ένα επιτυχημένο άλμα στα 4,56 μ., και στη συνέχεια πέρασε εύκολα τα 4,66 μέτρα, κερδίζοντας τα πρωτεία, ενώ επιχείρησε να περάσει και τα 4.73μ για να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Ελένη Κλαούντια Πόλακ με 4.30μ. και η Αντζέλικα Μόζερ (Ελβετία) με 4.20μ. κατέλαβε την τρίτη θέση.


Ο αντίθετος άνεμος δεν άφησε περιθώρια ούτε στις αθλήτριες που μετείχαν στα 100 μ. μετ' εμποδίων των γυναικών. Η Ρουσλάνα Ρασκοβα έφυγε καλύτερα απ' όλες στον βατήρα και τερμάτισε σε 13.28 (-1,5), ενώ δεύτερη ήρθε η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 13.56.


Η Ριμόνα Μπάρτζελ (Τζαμάικα) ήταν νικήτρια στα 100 μ. με 11.59 (-2,5) εκεί όπου η Ραφαέλα Σπανουδάκη έκανε 11.64.


Κοιτώντας το Παγκόσμιο, το οποίο ακόμα αργεί να πραγματοποιηθεί, "η σεζόν είναι μεγάλη κι έχουμε ακόμη το χρόνο να δουλέψουμε", όπως δήλωσε η Στεφανίδη μετά τη λήξη της διοργάνωσης, η οποία αγωνίστηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στο συλλόγο της. Επόμενος αγώνας, την Κυριακή στο Ραμπάτ, στο Diamond League. Όσον αφορά τον αέρα, "του χρόνου, θα ξέρουμε τι να κάνουμε. Θα βάλουμε το στρώμα από την άλλα πλευρά του σταδίου", είπε διατηρώντας μια νότα θετικότητας και αισιοδοξίας η μεγάλη αθλήτρια.

Στο τέλος του προγράμματος, θεατές και αθλήτριες απόλαυσαν μια υπέροχη συναυλία που πραγματοποιήθηκε από το δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.