Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Μαθαίνω να σέβομαι το περιβάλλον!


Το βιβλίο του Αλέξανδρου Γεωργόπουλου με τίτλο ''Περιβαλλοντική Ηθική'' των εκδόσεων ''Gutenberg'' σχεδιάστηκε ως σύντομος πανδέκτης των απόψεων πάνω στο σχετικά πεδίο της περιβαλλοντικής ηθικής.

Ηθελημένα γράφτηκε με τέτοιον τρόπο ώστε τα παραδοσιακά στρυφνά ηθικό-φιλοσοφικά θέματα που περιέχονται, να μπορούν να διαβαστούν και από μη ειδήμονες. Συστήνεται σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα περιβαλλοντικά θέματα σήμερα (Δημοσιογράφους, πολιτικούς, επιστήμονες, στελέχη επιχειρήσεων -γιατί όχι;- και φυσικά εκπαιδευτικούς αλλά και το ευρύτερο κοινό) σε όσους αναζητούν διέξοδο από το σημερινό οικολογικό αδιέξοδο του πλανήτη. Αν και εκδόθηκε το 2006, αποτελεί και σήμερα ένα πρακτικό και σύγχρονο μορφωτικό ''εργαλείο''.

Η σημερινή μέρα, η 5η Ιουνίου είναι η πιο κατάλληλη (Ως ημέρα Περιβάλλοντος!) να ανατρέξουμε και πάλι στα κείμενα του Αλέξανδρου Γεωργόπουλου, ξεσκονίζοντάς το από την βιβλιοθήκη μας ή αν δεν το έχουμε, αναζητώντας το στα βιβλιοπωλεία. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και αν κάνουμε ο καθένας μας αυτά τα λίγα, τα βασικά, τα καθημερινά για τη φροντίδα του, ίσως να συμβιώνουμε, ως επιθυμούμε, χωρίς να διαταράσσουμε την ολότητά του!